Kabinet komt belofte na: geen eigen bijdrage en bezuinigingen in de jeugdzorg

Met de jaarlijkse miljoenennota maakte het kabinet bekend dat het vasthoudt aan de afspraak uit het Hoofdlijnenakkoord om geen eigen bijdrage in te voeren in de jeugdzorg en de bezuinigingen van tafel te vegen.

Miranda van Esch-Bosma, BDZA voorzitter: “We zijn blij dat het kabinet zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en vasthoudt aan de belofte om de jeugdzorg te ontzien. Dit geeft ons als sector de rust en stabiliteit die nodig is om te blijven bouwen aan een toekomst waarin alle kinderen de zorg krijgen die zij verdienen.”

Onlangs was het de Week van Lezen en Schrijven, een week waarin extra aandacht werd gevraagd voor laaggeletterdheid en het ondersteunen van kinderen met lees- en schrijfproblemen. Het kabinet geeft met het besluit een signaal af dat het de bestrijding van deze problemen serieus neemt.

De BDZA hoopt dat de sector nu de ruimte krijgt om zich verder te richten op de kerntaken: kwalitatief goede dyslexiezorg bieden en bijdragen aan de bestrijding van laaggeletterdheid.

Kabinet komt belofte na: geen eigen bijdrage en bezuinigingen in de jeugdzorg