Ministeries VWS en OCW op werkbezoek bij de BDZA

Zowel in het maatschappelijke debat als in de Tweede Kamer wordt er vaak over de dyslexiezorg gesproken. Daarbij gaan stemmen op de verantwoordelijkheid voor de zorg voor kinderen met ernstige dyslexie weer onder te brengen bij het onderwijs. Een essentieel debat voor de toekomst van alle leerlingen met ernstige dyslexie. De BDZA nodigde daarom ambtenaren van het ministerie van VWS en van OCW uit voor een werkbezoek. Dinsdag 29 november kwamen zij op bezoek bij 1801 in Zoetermeer met als doel kennis op te halen over de huidige dyslexiezorg.

Tijdens het werkbezoek werd vanuit verschillende perspectieven belicht hoe de zorg voor kinderen met ernstige dyslexie eruitziet. Remco Reij van RID trapte het bezoek af met een college over wat ernstige dyslexie precies inhoudt en hoe de dyslexiezorg in Nederland zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. Vervolgens vertelde Ilse Munnix, manager Jeugdhulp ZIEN in de Klas, over de rol van professionele dyslexiezorgaanbieders. Hanna Kerssemeijer en Marieke Schneider, beide dyslexiebehandelaar bij 1801, gingen dieper in op hoe een dyslexiebehandeling er in de praktijk uitziet en Charlotte Vijverberg, leraar en IB’er bij IKC de Triangel in Zoetermeer, vertelde over de samenwerking tussen de behandelaar en de leraar. Joli Luijckx van Oudervereniging Balans sloot de ochtend af met het perspectief van de ouders van kinderen met dyslexie.

De BDZA kijkt terug op een geslaagd werkbezoek. BDZA blijft met zowel het ministerie van VWS als het ministerie van OCW in gesprek over hoe gespecialiseerde zorg voor kinderen met ernstige dyslexie in de toekomst geborgd kan worden.

Ministeries VWS en OCW op werkbezoek bij de BDZA