BDZA schrijft brandbrief in reactie op bezuinigingen jeugdzorg

De BDZA heeft met verbazing kennisgenomen van de Kamerbrief van staatssecretaris van Ooijen van 29 februari jl.

Zijn lijstje met maatregelen voor 2025 – een totale bezuiniging van 511 miljoen – schrapt ernstige dyslexiezorg in zijn geheel. Het belang van deze zorg voor ouders en kinderen wordt met dit ondoordachte voorstel geenszins gewaardeerd. Het gaat tevens in tegen bestaande plannen, zoals het Verbeterplan Aanpak Dyslexie. Aangezien de huidige situatie in de jeugdzorg al nijpend is, ziet de BDZA dat deze bezuiniging bestaande problematiek verergert. Voor veel zorgbehoevenden hangt dit daarom als een donkere wolk boven hun hoofd. Hoe draait mijn kind of leerling straks nog goed mee in de klas? Het voorstel is op meerdere fronten een aanval op kansengelijkheid in ons land. Dit vinden wij onacceptabel.

Als reactie op de vele onrust die is ontstaan schrijven wij een brandbrief, in samenwerking met de landelijke Oudervereniging Balans. Wij stellen daarin voor de bezuinigingen voor de jeugdzorg te schrappen. Aan het gesprek over verbetering van de jeugdzorg doen wij graag mee.

Dinsdag 6 februari is de stemming over de motie Westerveld c.s., die voorstelt de bezuinigingen te schrappen. Voorafgaand hieraan, om 10:00, wordt de brandbrief overhandigd aan Kamerleden. Benieuwd naar de brief? Lees hem hier.

 

 

 

 

BDZA schrijft brandbrief in reactie op bezuinigingen jeugdzorg